Redactor: Sorina Bujarov

Au internat unicul lor copil în spital cu febră și l-au scos de acolo mort. O familie din Drochia acuză medicii de la Institutul Mamei și Copilului de neglijență. Aceștia le-ar fi tratat fetița de 4 ani cu antibiotice, fără a ști de ce boală suferă. Micuța a ajuns în comă, iar mama a fost cea care a dus-o în brațe pănă în secția de reanimare. La randul lor, doctorii susțin că fetița suferea de o boală gravă, iar decesul era inevitabil.

Cu ochii în lacrimi, familie din Drochia așteptau la ușa sălii funerare a Institutului Mamei și Copilului. Fetița lor de 4 ani a murit vineri, dar cum la morgă nimeni nu lucrează în week-end, părinții au putut lua trupul neînsuflețit abia ieri după amiază.

„Stăm de dimineață și fetiță încă nu am luat-o. Oare s epoate așa, oare nu există dreptate nicăieri? Nu destul că o stat 10 zile în comă. Unul spune într-un fel, altul în alt fel. Nici nu știm încă ce boală a avut fetița. O aducem cu temperatură, dar o luăm în sicriu”, a afirmat printre lacrimi bunica fetiței, pentru Pro TV.

Mama fetitei a spus că totul a început cu faptul că micuța avea febră. După ce a fost internată la Institutul Mamei și Copilului și tratată de pneumonie, fetița a fost externată. Febra însă a revenit, iar micuța a fost spitalizată din nou.  

 Încă un posibil caz de malpraxis în Moldova. O pacientă se află în stare critică, după o procedură ce i-a spart colonul. Doctorii i-au permis să-și facă singură intervenția 

„Cât a fost internată medicii nu ne puteau spune ce are. Fetița făcea convulsii, dar medicul ne întreba – ce nu ați mai văzut convulsii? Stați liniștită că nu o să moară”, povestește deja mam fetiței.

Părinții copilei cred că medicii îi administrau antibiotice care iau făcut mai mult rău decât bine și de la care fetița ar fi făcut alergie. Micuța a stat internatăîn spital trei săptămâni, iar în ultima săptămână a ajuns în comă.

„Chiar dacă era în comă, eu am fost acea care am luat-o în brațe și am dus-o în secția de reanimare”, s-a plâns mama micuței decedate.

Părinții copilei mai spun că, deși toate aceste trei săptămâni nu au știut de ce suferă copilul lor, după deces medicii i-ar fi găsit mai multe boli. „Toate analizele pe care le-am făcut și aparatele pe care le-am trecut toate erau negative. Nu-i găseau nimic. După ce o intrat deja în comă i-au găsit deja o boală”, povestește mama fetiței.

 FLASH// Pacienta care și-a spart intestinul gros,după ce și-a făcut singură clismă, a decedat 

Unul dintre medicii care a monitorizat starea de sănătate a fetiței spune că aceasta suferea de o boala gravă și că ei au făcut tot ce au putut ca să o salveze pe copilă, dar nu au reușit.

„Se numește boala sistemică a țesutului conjuctiv, cu complicații a sistemului nervos central a fost. Din păcate complicațiile survenite s-au manifestat cu insuficiența poliorganice, iar decesul a fost inevitabil”, a afirmat medicul neurolog Nadejda Șcerbina.

Medicii mai spun că această boală este depistată destul de greu, de aceea nu au  știut mai multe săptămâni ce diagnostic să-i dea fetiței. Urmează ca expertiza medico-legală să arate exact ce avea copilul.

 

█ Articole relaționate:

CAMPANIE// Malpraxisul va fi soluționat doar în instanță. Proiectul de lege actual interzice orice formă de soluționare extrajudiciară 

CAMPANIE// Răspunderea pentru malpraxis. Cazul unei tinere de 22 de ani care a murit după ce a făcut stop cardio-respirator. Cine se face vinovat 

CAMPANIE// Unul face, altul răspunde. Spitalele și doctorii se acționează în judecată unii pe alții, în lipsa unei legi care să prevadă clar cine și când răspunde în caz de malpraxis