Redactor: Irina Papuc

Eveniment neobișnuit într-un spital din New-York. Medicii și rudele unei fetițe de patru ani au organizat o ceremonie de nuntă în toată legea. Fetița, care suferă de o formă agresivă de leucemie și-a dorit să devină soția unui asistent medical din spital de care s-a atașat foarte mult. Tânărul a acceptat provocarea, iar nunta simbolică s-a transformat în cel mai frumos eveniment al micuței paciente.

Să fii lucrător medical nu înseamnă să te limitezi strict la proceduri medicale și să vezi pacienții doar ca pe „un volum de muncă” care trebuie îndeplinit. Mai ales dacă lucrezi cu copiii. Majoritatea acestora se atașează de oamenii bolnavi și chiar ajung să le îndeplinească ultimele dorințe. Este și cazul unui asistent medical de laThe Melodies Center for Childhood Cancer and Blood Disorders, Albany Medical Center, New York, pe nume Matt Hickling, scrie Mirror.co.uk.

 Tânărul a acceptat să fie mire, după ce micuța Abby, în vârstă de patru ani, i-a spus mamei sale că ar vrea ca acesta să se căsătorească cu ea. Copila suferă de leucemie acută limfoblastică, o formă foarte gravă a bolii. În pofida durerilor, Abby a avut puterea să zâmbească, iar ceremonia organizată de lucrătorii din spital a fost cea mai frumoasă din viața ei, a recunoscut ea. Astfel, în ziua nunții simbolice, ea a purtat o rochie drăguță și chiar a avut un buchet al miresei, iar mirele a purtat un tricou pe care era imprimat un smocking. Doctorii și rudele s-au asigurat că va exista și tradiționala tortă, iar pe jos au fost aruncate petale de trandafiri.

„Această zi va rămâne o amintire frumoasă pentru Abby și pentru familia ei în zilele grele care urmează. Știu că așa va fi”, a scris Matt pe pagina sa de Facebook.

 

 Articole relaționate:

Un sătuc întreg, afectat de o maladie inexplicabilă. Oamenii adorm brusc și nu se pot trezi chiar și două zile, au migrene și halucinații 

Cele mai ciudate afecțiuni, pe care medicul nu le poate trata – imposibilitatea de a simți frica, orgasmul în exces sau senzația de mâncărime sub piele