Autor: Elena Cioina

Odată cu preluarea Ministerului Sănătății de către Partidul Democrat, conform înțelegerilor liderilor Alianței pentru Integrare Europeană III, toate structurile acestui domeniu vor trece integral la acest partid. La fel se va întâmpla cu structurile Ministerului Muncii, Protecției Sociale și Familiei, ce urmează să fie gestionate acum de liberal-democrați. Astfel, la Sănătate, ar urma să fie schimbat cel puțin directorul Companiei Naționale de Asigurări în Medicină, dar și cel al Agenției Medicamentului.

Informația a fost confirmată pentru Sănătate INFO de surse din cadrul grupurilor de negociatori ai Acordului politic de constituire a AIE III.

Totodată, deputatul Valentina Stratan speră că înlocuiți vor fi doar directorii celor mai principale structuri, iar restul vor rămâne neatinși.

█ Se confirmă. Rocada a avut loc. Ruxanda Glavan este candidatul democraților la funcția de ministru al Sănătății, iar Mircea Buga – candidat la cel al Muncii 

„Eu cred că noi n-o să mergem pe această direcție și eu personal mă voi opune la acțiuni din astea radicale, la care s-a purces anterior. Dacă vom merge pe varianta asta care a fost cândva aplicată, eu singură mă voi opune. Ceea ce vreau eu e ca toți să-și facă meseria și să-și exercite atribuțiile și să nu facă politica partidului, dar politica sănătății. Nu mi-ar fi dragă să politizăm totul peste noapte și să schimbăm. La CNAM evident că se va schimba directorul, dar asta nu înseamnă că trebuie să-i schimbi pe toți din raioane. Nu cred că peste noapte devii specialist și expert”, a prcizat Valnetina Stratan.

Amintim că ministrul în exercițiu al Sănătății, Mircea Buga, și-a păstrat fotoliul de director general la CNAM, după ce Guvernul a aprobat o hotărâre în acest sens. Pe perioada mandatului de ministru, treburile companiei au fost preluate de directorul general adjunct, Vasile Pascal. Mircea Buga ar fi trebuit să revină în funcție după expirarea acestuia.

 

Articole relaționate:

Cine „va sta pe sacul cu banii” din medicină. Vom avea director general sau interimar la CNAM?

„Mă bucur că a plecat torționarul”. Așteptări de la noul ministru al Sănătății