Autor: Irina Papuc

Spitalul de Urgență are un nou director. Gheorghe Ciobanu, ex-managerul instituției, cel mai probabil a fost demis, deși acesta are un contract de muncă încheiat pentru cinci ani.

Spitalul de Urgență are un nou director interimar. Este vorba despre ex viceministrul Sănătății, Mihai Ciocanu. Acesta a plecat de la Ministerul Sănătății acum câteva luni, dar nu a rămas fără fotoliu, fiind numit director la Centrul Național de Management în Sănătate. Ieri însă acesta a fost prezentat colectivului de la Spitalul de Urgență, ca fiind noul director interimar al instituției.

„Da, domnul Ciocanu ne-a fost prezentat ieri. El va deține funcția de director interimar, până când va fi organizat un concurs și desemnat un câștigător”, ne-a spus Petru Craveț, secretarul de presă al instituției. Nu este clar de ce a plecat Ciobanu și dacă acesta a fost demis. „Întrebați la Ministerul Sănătății. Ei trebuie să vă răspundă”, a evitat să dea detalii Craveț. Reprezentanții Ministerului Sănătății nu au răspuns la apelurile noastre pentru a explica schimbarea de funcții. 

La rândul său, Mihai Ciocanu, declară pentrur Sănătate INFO că a fost rugat de către doamna ministru Ruxanda Glavan să preia interimatul acestei instituții.

„Este adevărat că dețineam o funcție de conducere la Centrul Național de Management în Sănătate, dar doamna Glavan m-a rugat și a insistat chiar să preiau interimatul la această instituție până va fi organizat un concurs. Am identificat deja și niște probleme cu care trebuie să începem. Prima este legată de infecțiile nosocomiale, care se pare sunt mai ridicate în această instituție. A doua problemă ține de datoriile formate la medicamente, în sumă de 17 milioane”, a declarat Ciocanu. Directorul interimar spune că va participa și el la concursul organizat de către Ministerul Sănătății și respinge observațiile legate de numirea în funcție pe criterii politice. „Eu nu sunt acum membru de partid și nici nu voi fi. Cred că e prima funcția în care am fost numit fără să se țină cont de politic”, a mai spus acesta.

Amintim că despre această schimbare de funcții se vehicula încă acum o lună. Atunci, ex-ministrul Sănătății, Mircea Buga, a negat informațiile, catalogându-le drept minciuni. „Gheorghe Ciobanu are contract pentru cinci ani, semnat de predecesorul meu, de aceea nu poate fi numit altcineva. Și apoi trebuie organizat concurs”, declara Buga acum o lună.

Gheorghe Ciobanu are telefonul închis de mai multe zile. Acesta a fost numit în funcția de director general la Urgență în martie 2010. El se numără printre managerii de spitale arestați în luna aprilie pentru organizarea unor licitații trucate, dosarul fiind acum în desfășurare la CNA.

 

█  Articole relaționate:

Se confirmă. Rocada a avut loc. Ruxanda Glavan este candidatul democraților la funcția de ministru al Sănătății, iar Mircea Buga – candidat la cel al Muncii

„Schimbarea domnilor, bucuria nebunilor”. Doctorii din Moldova, dezamăgiți de politizarea medicinei 

Au fost numiți trei viceminiștri la Sănătate. Svetlana Cotelea, Andrei Uncuța și Octavian Grama, eliberați din funcție