Autor: Irina Papuc

Ministerul Sănătății a anunțat acum două zile 17 locuri vacante. Se caută specialiști superiori, consultanți și șefi de direcții. Termenul de depunere a dosarelor expiră în două săptămâni.

Astfel, se caută trei consultanți și un specialist superior pentru Direcția asistență medicală primară, urgentă și comunitară, un specialist pentru Direcția medicală spitalicească și un consultant superior pentru serviciul Nursing.

Și la Direcția Sănătate Publică este nevoie de trei specialiști – un consultant și un specialist principal, precum și un consultant pentru Programe Naționale. Alți trei specialiști sunt căutați la Direcția management personal medical – un șef adjunct, un consultant și un specialist principal. Alți doi specialiști sunt căutați la Direcția management Dispozitive Medicale și alți doi la resurse umane. Ministerul Sănătății mai caută și un specialist în comunicare.

Doritorii ar urma să treacă un concurs și după aceea vor fi selectați cei care au trecut probele.   

Amintim că Ministerul Sănătății a mai anunțat acum o lună concurs pentru alte 13 funcții vacante în instituție, fiind schimbați la fel șefi de direcții, specialiști și consultanți. Din instituție au plecat odată cu fosta conducere șefii de cabinet, consilierii și toți viceminiștrii. Deocamdată cei mai longevivi au rămas șefii de Direcții de la asistența medicală primară, urgentă și comunitară, Tatiana Zatîc, Rodica Scutelnic, de la Asistența medicală spitalicească, Alexandru Holostenco, de la Direcția management personal medical și Alexandru Roșioru, de la Serviciul E-Transformare.

În schimb cei mai recent angajați sunt Veronica Țurcanu, consultant, Dragoș Galbur, șef de Direcție, Tatiana Onufrei, consultant, Daniela Demișcan, consultant superior, Maria Lăpteanu, șef de direcție, Olesea Groșu, specialist principal și Olesea Năstas, consultant.

 

█ Articole relaționate:

Ministrul Sănătății Ruxanda Glavan și-a numit un nou șef de cabinet 

Au fost schimbați membrii Colegiului Ministerului Sănătății

Ministrul Sănătății Ruxanda Glavan și-a numit un nou șef de cabinet 

Începe „albăstrirea” sistemului. Sănătatea, politizată până la conflict cu legea