Autor: Sorina Bujarov

Noul ministru al Sănătății, Ruxanda Glavan, are un nou șef de cabinet. În această funcție a fost numit Victor Savin, până nu demult director la Spitalul Municipal nr. 1. Informația a fost confirmată pentru Sănătate INFO de către proaspătul funcționar. Victor Savin nu a vrut să precizeze de când deține funcția. Cert este că până la schimbarea ministrului de către noul Guvern, șef de cabinet la Sănătate a fost Valeriu Sava.

Victor Savin a precizat doar că nu mai poate fi ministru adjunct la Sănătate, pentru că este deja șef pe consilierii ministrului Ruxanda Glavan.

„Nu mi s-a propus să fiu viceministru la Sănătate, pentru că deja am fost numit într-o altă funcție. Sunt șeful cabinetului ministrului Sănătății. Deja am plecat de la spital. În ceea ce ține de funcția de viceministru, decizia este una politică și e luată de cei în competența cărora intră ministerul”, a declarat pentru Sănătate INFO Victor Savin.

În perioada ministrului Mircea Buga, șef de cabinet la Sănătate a fost Valeriu Sava. Anterior, acesta a deținut funcția de secretar al Consiliului de Administrație la Compania Națională de Asigurări în Medicină și ajutor al directorului general al Companiei. Se întâmpla pe vremea când Mircea Buga era director general. Valeriu Sava s-a mutat la Ministerul Sănătății când Buga a fost invitat să conducă instituția.

 Încă un viceministru pleacă de la Sănătate. Ce echipă își va forma ministrul Ruxanda Glavan 

Potrivit serviciului de presă al Ministerului Sănătății, mâine va fi făcută publică noua organigramă a instituției, ceea ce înseamnă că Guvernul ar urma să întărească și noii vice-miniștri. Printre numele vehiculate în presă sunt cea a lui Gheorghe Țurcanu, eliberat săptămâna trecută, prin hotărâre de Guvern, din funcția de ministru adjunct al Muncii, Protecției Sociale și Familie. Acesta a mai fost ministru adjunct la Sănătate în perioada mandatului lui Andrei Usatîi. În 2013 el a fost suspendat. Un alt ministru adjunct la Sănătate ar putea fi Aliona Serbulenco, acum director medical la clinica privată Sancos, iar cel de-al treilea nume vehiculat era a lui Victor Savin, care nu a confirmat informația.  

 

█ Articole relaționațe:

Începe „albăstrirea” sistemului. Sănătatea, politizată până la conflict cu legea 

„Sacul cu bani” în Sănătate trece la democrați. Partidul va gestiona CNAM-ul și Agenția Medicamentului și Dispozitivelor Medicale

Se confirmă. Rocada a avut loc. Ruxanda Glavan este candidatul democraților la funcția de ministru al Sănătății, iar Mircea Buga – candidat la cel al Muncii