Autor: Irina Papuc

Directorul interimar numit recent la Centrul Național de Urgență Prespitalicească, Oleg Creciun, a recunoscut că este membru de partid, dar crede că experiența sa de doi ani în gestionarea unui departament de urgență a fost cel mai important criteriu atunci când a obținut noua funcție.

Noul director interimar care îl înlocuiește pe Iurie Crasiuc și care, de altfel, conduce acum întreg serviciul de Urgență din întreaga țară, a recunoscut că este membru al PDM, dar ne asigură că nu vede nicio legătură politică cu noua funcție.

„Da, sunt membru de partid. Și ce? Dacă sunt politic activ și am viziunile mele politice, de ce trebuie să fiu defavorizat pentru această funcție? Nu are nicio legătură politică, ci doar cu dorințele Ministerului Sănătății care își dorește ca Serviciul de Urgență să fie mult mai puternic și mult mai larg”, a spus Creciun pentru Sănătate INFO. Creciun ne convinge că experiența sa de doi ani în care a condus Departamentul de Urgență din cadrul Spitalului raional Cahul este suficientă pentru a conduce acum întreg serviciul din Republica Moldova.

„Din 2013 până în 2015 am fost șef al Departamentului de Urgență, pe care eu l-am construit. Aceasta a fost dorința fondatorului și eu, desigur, am acceptat”, a completat Creciun. Întrebat de ce doctorii n-au mai ieșit la protest așa cum au anunțat, Creciun a spus că „nu știe”, deși dă asigurări că Serviciul de Urgență funcționează în regim normal.

Amintim că Oleg Creciun, care îndeplinește atribuțiile directorului interimar din 6 decembrie, a donat în campania electorală 50.000 de lei pentru PDM. Acesta fusese numit cu puțin timp în urmă vicedirector medical la Centrul Național de Urgență Prespitalicească, creat pe timpul ministrului Mircea Buga. Sindicatele s-au împotrivit acestei reforme, prezentând autorităților publice centrale un aviz negativ.

 

  Articole relaționate:

Doctorii de la Urgență, intimidați de șefii de raioane să nu iasă mâine la protest 

 UPDATE// Proteste la Urgență. Directorul interimar, numit astăzi, a donat 50.000 de lei la alegeri pentru PDM 

Se caută director pentru o instituție medicală nou formată