Autor: Parascovia Sula

Deputatul liberal-democrat, Vladimir Hotineanu, fost ministru al Sănătății, se pare, a luat decizia în ceea ce privește votul său pentru formarea viitorului Guvern. Acesta a declarat presei că e pregătit să-l susțină pe viitorul candidat la funcția de premier, indiferent cine va fi acesta. Hotineanu, care este și docotr, și-a motivat decizia simplu – nu vrea alegeri anticipate.

„Eu voi vota crearea unui nou Guvern. Nu voi vota alegeri anticipate, ca să vină Igor Dodon și Renato Usatîi. Dar ce are sănătatea cu declarațiile politice? La revedere!”, a declarat Vladimir Hotineanu pentru Sănătate INFO și a închis telefonul.

Vom aminti că pe lângă faptul că este deputat în Parlament, Vladimir Hotineanu este de profesie medic-chirurg, doctor habilitat în științe medicale, fost ministru al Sănătății în perioada 2009-2011 și fost președinte al Comisiei parlamentare sănătate, protecție socială și familie. El a fost și autorul Legii privind Colegiul Medicilor, anulată ulterior de către Curtea Constituțională.

Între timp, în presă au apărut informații precum Vladimir Hotineanu ar putea părăsi fracțiunea PLDM. Într-o declarație pentru Agora, acesta însă a infirmat zvonurile. Hotineanu a precizat că nu-și părăsește colegii, dar indiferent de decizia lor, va vota noul Guvern. „Fiecare deputat este în drept să acționeze independent”, a precizat acesta.

La această oră președintele țării, Nicolae Timofti are o nouă rundă de consultări cu fracțiunile și grupurile parlamentare în vederea stabilii unei noi candidaturi la funcția de premier, după ce Guvernul propus de Ion Sturza nici măcar nu a fost ascultat de deputați, din lipsă de cvorum. 

 

 Articole relaționate:

CNI: Zeci de responsabili din Sănătate, cu averea ascunsă sau au admis conflict de interese

Vladimir Hotineanu ar putea fi verificat de CNI. Acesta ar fi tăinuit o parte din averile sale 

O nouă lege controversată. Mai mulți deputați vor o lege a spitalelor, pentru că Ministerul Sănătății nu a elaborat strategia de reformare a întregului sistem