Autor: Sorina Bujarov

Vladimir Hotineanu, medic chirurg, dar și deputat în Parlamentul Republicii Moldova a fost exclus din fracțiunea parlamentară a Partidului Liberal Democrat din Moldova. Asta după ce acesta și-a dat votul de încredere, alături de alți șapte deputați din PLDM, pentru Guvernul Filip. Anunțul a fost făcut cu puțin timp în urmă de către serviciul de presă al liberal democraților. 

Toți cei opt deputați liberali democrați, cu excepția unuia, care au votat miercuri pentru investirea Guvernului Filip au fost excluși din fracțiunea parlamentară PLDM. Printre aceștia se numără și chirurgul Vladimir Hotineanul, care în Legislativul trecut a ocupat funcția de șef al Comisiei parlamentare protecţie socială, sănătate şi familie.

„Declarăm că votul celor 57 de deputaţi pentru învestirea Guvernului Filip nu reprezintă voinţa cetăţenilor Republicii Moldova exprimată la alegerile parlamentare din 30 noiembrie 2014, deoarece majoritatea menţionată a fost constituită prin traseism şi corupere politică. PLDM se desolidarizează ferm de opţiunea celor 8 deputaţi aleşi pe lista noastră electorală care, în virtutea unor interese conjuncturiste individuale, au votat pentru învestirea Guvernului Filip. PLDM nu-şi asumă responsabilitatea politică pentru activitatea „celor 3 ministere şi unui viceprim-ministru” care, chipurile, sunt conduse de reprezentanţi ai echipei noastre”, se precizează în comunicatul de presă al PLDM.

Contactat anterior de Sănătate INFO, deputatula declarat – „Eu voi vota crearea unui nou Guvern. Nu voi vota alegeri anticipate, ca să vină Igor Dodon și Renato Usatîi”.

Vom aminti că, pe lângă faptul că este deputat în Parlament, Vladimir Hotineanu este de profesie medic-chirurg, doctor habilitat în științe medicale, fost ministru al Sănătății în perioada 2009-2011 și fost președinte al Comisiei parlamentare sănătate, protecție socială și familie. El a fost și autorul Legii privind Colegiul Medicilor, declarată nulă ulterior de către Curtea Constituțională. De asemenea, anterior Vladimir Hotineanu a fost și unul dintre vicepreședinții PLDM.  

 

█ Articole relaționate: 

Vladimir Hotineanu ar putea fi verificat de CNI. Acesta ar fi tăinuit o parte din averile sale 

O nouă lege controversată. Mai mulți deputați vor o lege a spitalelor, pentru că Ministerul Sănătății nu a elaborat strategia de reformare a întregului sistem

Vladimir Hotineanu se teme să-și piardă fotoliul de deputat. El va vota Guvernul, indiferent de cine va fi propus premier