Autor: Sorina Bujarov

Mircea Buga nu mai este director la Compania Națională de Asigurări în Medicină. Acesta și-a depus demisia, iar Guvernul a și aprobat-o în ședința de astăzi. Precizăm că acesta a revenit la CNAM recent, pe data de 21 ianuarie, după o pauză de aproape un an, când a fost ministru la Sănătate, dar și la Ministerul Muncii, protecției sociale și familiei.

Mai exact, Mircea Buga a ocupat funcția de ministru al Sănătății din februarie până în iulie 2015. Din iulie anul trecut și până în ianuarie curent a fost ministru al Muncii, Protecției Sociale și Familiei, iar după investirea Guvernului Filip acesta a revenit la CNAM.

Precizăm că cel de-al doilea mandat de director general al CNAM Buga l-a obținut în 2014, și ar fi trebuit să expire în 2019. Primul mandat de director general al CNAM l-a exercitat în perioada 2009-2014. Din 2007 până în 2009 a fost ministru adjunct al Sănătății. În domeniul Asigurărilor Obligatorii de Asistență Medicală acesta activează din 2002. 

Contactat de Sănătate INFO, Mircea Buga a promis că revine mai târziu cu mai multe detalii legate de demisia lui neașteptată. 

 

 Articole relaționate:

Cum a fost furată CNAM. Mircea Buga știa că bagă banii într-o bancă falimentară 

Shor avea dreptate. Dovada că banii CNAM au fost furați odată cu jaful miliardului 

ANALIZĂ// Cum ar fi contribuit Mircea Buga cu banii CNAM la schema miliardului furat