Autor: Parascovia Sula

Diana Berari, mama fetiței care a decedat de curând din cauza traumelor suferite la naștere, a postat pe o rețea de socializare mai multe poze ale copiilor care au fost salvați, datorită organelor prelevate de la micuța Delia. Femeia și-a manifestat recunoștința pentru faptul, că datorită lor, o parte din Delia trăiește în continuare.

„Azi am decis să vă fac cunoștință cu trei fetițe-garofițe. Le mulțumim din suflet pentru faptul ca datorită lor, o părticică din Delia continuă să trăiască”, a scris Diana Berari, pe contul ei de facebook.

Vom preciza că părinții Deliei, când au auzit de posibilitatea de a-i dona organele copilei altor micuți, aceștia nu au stat mult pe gânduri și și-au dat acordul, în speranța că vor putea face fericiți alți părinți. Organele micuței Delia au fost prelevate la o instituție medicală din Oradea, România. Au fost extrase rinichii și ficatul, care au mers la trei copii care erau în stare critică. Acum, Miruna, Andreea și Diana – trei fete din România, au primit o nouă șansă la viață.

Vom preciza că Delia s-a ales traume grave, după ce înainte de naștere s-a produs o prolabare de cordon, iar nașterea a fost întârziată forțat de către medicul obstetrician. Din acest motiv fetița se asfixia din lipsă de oxigen. Astfel, ea dezvoltase paralizie cerebrală, probleme de vedere și de auz și se alimenta printr-o sondă. Totuși, fetița făcea progrese datorită faptului că părinții investeau sume enorme de bani în recuperarea ei - 11.000 de lei numai pentru alimentație, care era una specială și nici măcar nu putea fi procurată în țara noastră.

Recent, familia Berari a avut câștig de cauză la prima instanță, împotriva clincii Medpark, unde s-a născut Delia. Judecătoria Centru din Capitală a dat dreptate părinților și a decis că spitalul privat să plătească familiei despăgubiri morale și materiale în valoare de peste un milion de lei. Decizia a fost atacă la Curtea de Apel Chișinău, de către reprezentanții Medpark, iar în curând urmează să înceapă primele ședințe. 

 

 Citește la aceeași temă:

 Fetița născută cu traume grave la Medpark, împlinește astăzi doi ani și a zâmbit pentru prima oară. „Mămicile spun că s-au schimbat lucrurile în spital. Am plătit pentru asta un preț mult prea mare” 

O comisie a Ministerului Sănătății va examina un caz malpraxis care ar fi avut loc la spitalul privat MedPark 

Dosarul pe marginea unui caz de malpraxis de la Medpark bate pasul pe loc. Procurorii refuză să dea detalii, iar familia nu este de acord cu expertiza emisă de medicii legiști moldoven