Autor: Sorina Bujarov

Ministerul Sănătății are de azi un viceministru nou. Este vorba de Liliana Iașan, director al Asociației Medicale Teritoriale al sectorului Buiucani. Ea îl va înlocui astfel pe fostul ministru adjunct Gheorghe Țurcanu.  Ministrul Sănătății Ruxanda Glavan a declarat în debutul ședinței de Guvern că Iașan are experiență de vicedirector și director de cinci ani și este medic de familie din anul 2000. Totodată, Executivul le-a reconfirmat în funcție pe Aliona Serbulenco și Valentina Rotaru.

█ Un viceministru de la Sănătate ar putea pleca din funcție, pentru a fi directorul unui spital național 

Vom aminti că Gheorghe Țurcanu a fost responsabil de asistența medicală primară și cea urgentă. El a devenit viceministru la Sănătate, în vară, după ce Partidului Democrat i-a revenit ministerul în urma negocierilor AIE III. Până atunci Gheorghe Țurcanu a fost ministru adjunct la Ministerul Muncii, Protecției Sociale și Familiei. El a mai deținut funcția de viceministru al Sănătății în perioada 2009 – 2013, în perioada când Ministerul Sănătății a fost condus de  liberal-democratul Vladimir Hotineanu, iar apoi de Andrei Usatîi, precum și în perioada 2001-2005, când la guvernare se aflau comuniștii. Surse avizate spun că Țurcanu ar urma să ajungă director la Institutul Mamei și Copilului, funcție pentru care Ministerul Sănătății a anunțat concurs. Tot fără director e și Compania Națională de Asigurări în Medicină, după ce săptămâna trecută fostul director general Mircea Buga s-a mutat la Guvern și a devenit consilier principal de stat responsabil de probleme sociale și sănătate al premierului Pavel Filip.

 

  Articole relaționate:

O comisie a Ministerului Sănătății verifică banii Institutului Mamei și Copilului. Ruxanda Glavan s-a dus în vizită pe neprins de veste

Doi directori și-o ciubotă la Institutul Mamei și Copilului. Ministerul Sănătății încalcă din nou legea 

Scandalul ia amploare. Directorul unui spital național a acționat în instanță Ministerul Sănătății