Autor: Sorina Bujarov

Ministerul Sănătății se grăbește să numească un nou director la Institutul Mamei și Copilului. Maine va avea loc susținerea probei de concurs pentru ocuparea acestei funcții, asta deși abia vineri urma să expire termenul de 20 de zile  când candidații puteau să-și depună dosarele personale.

Autoritatea de vârf în sănătate își încalcă din nou propriile ordine și regulamente la numirea în funcție a unui manager de spital. De această dată vorbim despre concursul organizat pentru desemnarea directorului Institutului Mamei și Copilului. Mâine Ministerul Sănătății organizează susținerea probei de concurs pentru ocuparea acestei funcții, asta deși termenul limită de depunere a dosarelor pentru acest post urma să expire abia vineri – 26 februarie.

Mai exact, anunțul de organizare a concursului de ocupare a funcției de director la Institutul Mamei și Copilului a fost plasat pe site-ul ministerului pe data de 2 februarie, deși documentul data din 1 februarie. În anunț scrie totuși că candidații pentru această funcție își pot depune dosarele în termen de 20 de zile lucrătoare „de la data publicării pe pagina web a Ministerului Sănătății a condițiilor de concurs (…)”. Vom preciza însă că de pe data de 2 februarie și până pe 25 februarie – când va avea loc susținerea probei de concurs pentru ocuparea acestei funcții, au trecut doar 18 zile lucrătoare, și nu 20 – așa cum scrie în anunțul semnat de Ruxanda Glavan.

Am făcut o solicitare la Ministerul Sănătății, pentru a afla numele doritorilor care se vor director la cel mai mare spital pentru copii și mame și țară, însă autoritatea din vârf în sănătate ține în secret aceste informații. În același timp, am discutat și cu eventualii candidați pentru postul dat. Directorul interimar al spitalului, Marin Rotari ne-a mărturisit că nu și-a depus candidatura pentru funcția de manager la IMC. Deși el trebuia să nominalizeze doi angajați ai spitalului la funcția de director, conform ordinului de organizare a concursului emis de Ministerul Sănătății, Rotari spune că nu știe cine de la IMC și-a depus dosarul la concurs. 

„Nu mi-am depus dosarul și nici nu știu cine ar putea ajunge director. Poate cineva din spital a participat la concurs, dar nu i-am întrebat ce planuri au. Fiecare decide pentru el”, a afirmat că Rotari pentru Sănătate INFO.

Și fostul director al spitalului Ștefan Gațcan a declarat în presă că nu vrea să candideze șefia Institutului Mamei și Copilului.

„După data de 16 februarie funcția a rămas vacantă din propria inițiativă, eu am depus cererea de trecere la altă funcție. După cum știu, acum este organizat un concurs. Prin concursul de la Ministerul Sănătății va fi semnat un nou director. eu nu candidez și nici nu am ca obiectiv acest lucru. Eu voi conlucra, toate proiectele pe care le avem inițiate pentru 2016 le voi expune noului director și cu toată responsabilitatea voi duce aceste proiecte până la urmă”, a declarat Gațcan pentru Unimedia.

Amintim că anterior în comunitatea medicală existau discuții că viceministrul Sănătății Gheorghe Țurcanu ar pleca din această fucție, pentru a putea prelua scaunul de director la Institutul Mamei și Copilului. Contactat de Sănătate INFO, Țurcanu însă a refuzat să ofere vreun comentariu la acest subiect. 

 

█  Articole relaționate:

Institutul Mamei și Copilului are un alt director interimar

O comisie a Ministerului Sănătății verifică banii Institutului Mamei și Copilului. Ruxanda Glavan s-a dus în vizită pe neprins de veste

Ștefan Gațcan își caută dreptate la înalții oficiali ai țării - Aceste acțiuni reprezintă o răzbunare nemotivată din partea ministrului Sănătății