Autor: Sorina Bujarov

La o săptămână după ce a fost eliberat din funcția de viceministru al Sănătății, Gheorghe Țurcanu a devenit director interimar la Spitalului Clinic al Ministerului Sănătății. Se pare că acesta va ocupa fotoliul o perioadă scurtă de timp, pentru că Ministerul Sănătății a lansat ieri concursul pentru ocuparea acestui post. Gheorghe Țurcanu ar putea rămâne însă mai mult, dacă își va depune dosarul și va câștiga competiția.

Nu a ajuns director la Institutul Mamei și Copilului, în schimb s-a ales cu funcția de director la Spitalul Clinic al Ministerului Sănătății. E adevărat că deocamdată asigură doar interimatul. Autoritatea de vârf în sănătate a făcut ieri anunțul, conform căruia toți doritorii care vor să fie manageri la Spitalul Ministerului Sănătății își pot depune dosarele în termen de 20 de zile lucrătoare. De altfel, în cazul concursului pentru numirea în funcție a directorului Institutului Mamei și Copilului, finalizat ieri, acest termen nu a fost respectat, noul manager fiind numit în funcție mai devreme.

Gheorghe Țurcanu, fost viceministru al Sănătății, a fost eliberat din funcție săptămâna trecută. Informația că el este noul conducător al instituției medicale a fost confirmată de secretariatul spitalului, unde am telefonat să discutăm cu fostul director Vasile Parasca, pe care intenționam să-l întrebăm dacă va participa sau nu la concurs. Am încercat să discutăm și cu Gheorghe Țurcanu, acesta însă s-a justificat că e în ședință. De altfel, așa răspunde deja de două săptămâni când aude despre ce vrem să vorbim. „Îmi cer scuze, sunt într-o ședință. Nu pot să vorbesc”, ne-a răspuns Gheorghe Țurcanu.

 

  Articole relaționate:

O comisie a Ministerului Sănătății verifică banii Institutului Mamei și Copilului. Ruxanda Glavan s-a dus în vizită pe neprins de veste

Doi directori și-o ciubotă la Institutul Mamei și Copilului. Ministerul Sănătății încalcă din nou legea 

Scandalul ia amploare. Directorul unui spital național a acționat în instanță Ministerul Sănătății