Redactor: Parascovia Sula

O familie de moldoveni, care locuiește în Torino, Italia a decis să doneze organele fiului lor, după ce săptămâna trecută, copilul, în vârstă de 13 ani a intrat în moarte cerebrală. S-a întâmplat după ce băiatul a fost accidentat puternic în timp ce traversa strada, pentru a cumpăra un kebab, scrie Torino.reppublica.it.

„De astăzi voi fi mama mai multor copii din Italia”. Prin aceste cuvinte, mama lui Teodor,  le-a dat vestea tristă prietenilor. Îndurerată, femeia anunța că fiul ei de 13 ani a murit din cauza unui accident de mașină și că organele lui vor fi donate, în speranța că vor salva alte vieți. Presa din Italia informează că părinții au luat această decizie după ce copilul, care era în comă, a intrat în moarte cerebrală și nu se mai putea face nimic pentru a-l readuce la viață.

Deși verdictul tragic al doctorilor fost unul dureros pentru părinți, aceștia au decis ca organele fiului lor să fie donate pentru a salva alți bolnavi, aflați în dificultate, care însă, au speranță de viață. Astfel, inima, ficatul, rinichii, pancreasul, corneile au fost prelevate și oferite pacienților care se află în listele de așteptare pentru transplant.

Teodor Gali Alchahin a fost accidentat de o mașină săptămâna trecută. Băiatul era în curte cu niște prieteni, atunci când a decis să cumpere un kebab de la magazinul de peste drum. Copilul a fost doborât chiar în apropierea trecerii pentru pietoni. Potrivit presei, șoferul nu a observat băiatul.

Poliția municipală din Torino caută martori pentru a afla cum anume s-a produs accidentul. Totodată, mama băiatului îndeamnă internauții, care au văzut cum s-a produs tragedia, să pună umărul la elucidarea acestor circumstanțe și să anunțe poliția. 

 

 Articole relaționate:

Pacienții care au suferit transplant de organe au demonstrat că pot juca fotbal, alături de profesioniști ca Epureanu sau Valuța 

Moldoveanul care a devenit donator de organe la nici 30 de ani. „Dacă poți salva o viață, fă-o” 

Un moldovean și-a donat organele, pentru a salva mai multe vieți