Autor: Silvia Rotaru

Alina Jucov, doctorandă în anul III la Catedra boli interne a Universității de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu”, va beneficia de o bursă de excelență în valoare de 2.500 de lei, iar Iuliana Radu, doctorandă și ea în anul III la catedra Reumatologie a USMF „Nicolae Testemițanu” a obținut bursa nominală „Nicolae Anestiadi”,  în valoare de 2.000 de lei.

Lista doctoranzilor care vor primi burse de excelență și burse nominale pe domenii, în anul 2017, a fost aprobată astăzi de cabinetul de miniștri. Alina Jucov și Iuliana Radu au devenit câștigătoare în urma unui concurs organizat de Academia de Ştiinţe a Moldovei. În total au fost selectați 20 de doctoranzi pentru Burse de Excelență, în valoare de 2.500 de lei și 7 candidați au devenit beneficiari ai Burselor Nominale, a câte 2.000 de lei fiecare.  

Printre ceilalți 18 norocoși se numără studenți de la Universitatea de Tehnică, Universitatea de Stat, dar și Academia de Studii Economice din Moldova. La concurs au fost selectați candidații cu media mai mare la examenele de doctorat, care au publicat articole în revistele de specialitate, sunt autori de brevete de invenţie sau au participat la conferinţe naționale și internaționale.

Concursul a fost organizat pentru a motiva doctoranzii să efectueze cercetări cu impact, iar rezultatele să le publice în reviste științifice.

 

 Articole relaționate:

Cine sunt cei mai apreciați specialiști în medicină din acest an 

Specialiști moldoveni, recunoscuți la nivel mondial 

Doctorii de „milioane” ai Moldovei