Redactor: Irina Miron
Unele maladii, transmise pe cale sexuală, devin tot mai dificil de tratat. Experții internaționali în sănătate avertizează despre o rezistență sporită la antibioticele folosite pentru tratamentul acestora, transmite Agerpres cu referire la AFP. Ei și-au manifestat îngrijorarea în cadrul Congresului mondial cu privire la maladiile sexual transmisibile și SIDA, desfășurat la Viena.
„Am observat după cum s-a întâmplat anterior și în cazul altor antibiotice, o rezistență sporită la cefalosporine”, a explicat Angelika Stary, președintele Congresului Mondial dedicat maladiilor cu transmitere sexuală și SIDA.
„Noi sperăm că într-un viitor apropiat, vom avea noi antibiotice, care să aibă o rată de vindecare de 100%. Nu există încă noi antibiotice la orizont”, a adăugat Stary.
În același context, specialiștii trag un semnal de alarmă cu privire la creșterea, la scară mondială, a maladiilor sexual transmisibile în ultimii ani.
De cealaltă parte, o infectare cu virusul imunodeficienței umane nu mai este percepută ca și o amenințare. „Această temere redusă a dus la o scădere a măsurilor de protecție precum utilizarea unui prezervativ în timpul unui raport sexual cu un partener necunoscut”, a precizat Angelika Stary.
Următorul congres asupra maladiilor sexual transmisibile și SIDA se va desfășura în 2015 la Brisbane, în Australia
Articole relaționate:
Rezistența la antibiotice, o problemă din ce în ce mai amenințătoare