Redactor: Irina Miron

Pentru că incidența cazurilor de supra diagnostic și supra tratament crește la pacienții cu cancer, Institutul Național de Cancer din America propune ca termenul să fie redefinit, scrie foxnews.com

În prezent, cancerul este definit drept dezvoltarea excesivă a celulelor din orice colț al corpului. Unele tipuri de cancer sunt un pericol pentru viață, iar altele nu. În schimb, speriați, pacienții aleg adesea cele mai agresive opțiuni de tratament. În unele cazuri, se recurge la proceduri inutile de tratament care sunt în detrimentul sănătății emoționale și fizice a pacientului.

„Au trecut vremurile de acum 20 de ani când medicul depista la pacient o celulă cancerigenă, iar acesta credea că va muri”, a spus doctorul Harold Varmus, directorul Institutului Național de Cancer și câștigător al unui premiu Nobel.  

„Avem nevoie de o definiție a cancerului actuală pentru secolul în care trăim, nu de cea din secolul 19, pe care o folosim și astăzi” a declarat pentru „The New York Times” și medicul șef al Societății Americane de Cancer, Otis W.Brawley.

 

Articole relaționate:

Celulele cancerigene se înmulțesc datorită unei proteine, necunoscută până acum. Oamenii de știință au aflat cum o pot distrug

Institutul Național de Cancer din America a lansat cea mai mare bază de date de gene canceroase

A fost inventat un test nou pentru depistarea precoce a cancerului la sân