Redactor:Silvia Rotaru

Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a făcut un apel pentru imunizarea copiilor contra rujeolei, în discursul despre Starea Uniunii. Totul, în condiţiile în care există peste 10.000 de cazuri de infectare la nivelul Europei. Cea mai gravă situaţie, de departe, este în România, unde s-au înregistrat, până acum, peste 9.000 de infectări şi 34 de decese, scrie Digi24.ro

Copiii din România şi Italia trebuie să beneficieze de acelaşi tip de acces la vaccinurile contra rujeolei, cum au toţi copiii din Europa. Fără "dacă", fără "poate". Iată de ce cooperăm cu statele membre pentru a sprijini programele naţionale de vaccinare”, a spus Jean-Claude Juncker.

Amintim că acum o săptămână, autoritățile sanitare de peste Prut au amendat câțiva medici de familie, pentru că nu şi-au convins pacienții să-şi vaccineze copiii. Epidemia de rujeolă a aluat amploare în România încă din ianuarie anul trecut, până acum înregistrându-se peste 9.000 de cazuri  şi 34 de decese.

Rujeola (pojarul) este o boală infecţioasă care duce frecvent la complicaţii. Potrivit medicilor, din patru persoane care fac rujeolă una are nevoie de spitalizare, iar pentru 1 din 1.000 de bolnavi de rujeolă boala este mortală.

 

 Articole relaționate:

Părinții din România pot primi până la 10 mii de lei amendă dacă nu acceptă imunizarea copiilor

Epidemie de rujeolă | Peste 30% dintre copiii români, nevaccinaţi. Autoritățile alocă cei mai mulți bani pentru o campanie pro-imunizare

Distribuitorii europeni de medicamente susțin că restricționarea exportului de vaccin este nejustificată