Redactor: Irina Miron

Autoritățile din statul american Texas au emis stare de alertă, după ce anul acesta au fost înregistrate mai multe cazuri de rujeolă, o boală infecțioasă caracterizată prin febră, tuse, secreții nazale și erupții cutanate. Responsabilii de ocrotirea sănătății îi îndeamnă pe oameni să se vaccineze cât mai urgent.

Conform datelor Departamentului de Stat al Serviciilor de Sănătate, de la începutul anului, în Texas au fost confirmate 11 cazuri, scrie foxnews.com, dintre care nouă doar în ultima săptămână. Din acest motiv oficialii au cerut medicilor să monitorizeze pacienții care sunt deja infectați, dar și pe cei care sunt expuși riscului de a se îmbolnăvi.

Rujeola se transmite prin tuse și strănut. „Rujeola este foarte contagioasă. Este suficient ca un singur om să fie infectat pentru ca 90% din cei care au fost în contact direct cu el să se îmbolnăvească și ei”, afirmă medicii.

Cele mai recente cazuri de rujeolă înregistrate în Texas, au fost în anul 2011, atunci când virusul a afectat șase oameni.

 

Articole relaționate:

Primele cazuri de meningită virală la hotarul cu Republica Moldova

Cazurile de meningită în Africa, în scădere pentru prima dată în ultimii 10 ani, datorită unui vaccin

Cele mai contagioase boli