Redactor: Irina Miron

Autoritățile americane cheltuie anual aproape 10 miliarde de dolari pentru tratamentul pacienților care s-au ales cu diverse infecții  după ce au fost internați în spitale.

Într-un nou studiu publicat în „JAMA Internal Medicine”, cercetătorii de la Spitalul Brigham și Spitalul pentru femei din Boston, au constatat care sunt cele cinci infecții, mai ușor de luat în spitale, scrie foxnews.com. Este vorba de infecții ale sângelui, pneumonie, infecții luate în urma intervențiilor chirurgicale, infecții cu bacteria Clostridium care provoacă paralizia mușchilor și infecții ale tractului urinar. Cele mai mari cheltuieli se fac pentru tratarea patologiilor apărute în urma intervențiilor chirurgicale. 34% din cele 9,8 miliarde dolari sunt utilizate anume în acest scop. Totuși, cel mai scump tratament este cel al infecțiilor din sânge și costă 45.814 dolari fiecare.

În America, între 5 și 10% dintre bolnavii internați fac diverse tipuri de infecții, iar aproximativ 99.000 dintre acești oameni nu supraviețuiesc.

 

Articole relaționate:

Afinele au efecte benefice asupra infecțiilor tractului urinar

170 de mii de americani salvați anual, pentru că le este administrat un vaccin anti-pneumonie