Redactor: Irina Papuc

 Una dintre cele 19 paciente, care ar fi fost violate de unul dintre medicii de la Internatului Psihoneurologic din Bălți, a născut un băiat sănătos.

Tânăra, în vârstă de 24 de ani, spune că a fost violată de mai multe ori de către unul dintre doctorii de la internat. Acum două zile ea a dat naștere unui copil la Institutul Mamei și Copilului, iar doctorii spun că micuțul este perfect sănătos, anunță Pro TV.

„Singură îmi voi creşte copilul. Îmi place numele Artiom. Am un băiat frumos”, a declarant ea pentru sursa citată. Totuși, dincolo de noutatea pozitivă, rămâne problema cu asigurarea locuinței, întrucât conducerea instituției medicale nu știe dacă aceasta mai poate rămâne cu un copil la internat.

Tânăra este una dintre cele 19 femei care au declarat acum doi ani poliției că au fost violate în repetate rânduri de către doctorul lor. Ancheta se desfășoară foarte lent. Dosarul pe numele doctorului, care conține 18 capete de acuzare, este blocat la Judecătoria Bălți deja de un an. Pe lângă faptul că bărbatul nu și-a primit pedeapsa, procurorii consideră că femeilor care au declarat că au fost violate și ulterior li s-a făcut avort fără acordul lor, nu le-a fost încălcat niciun drept.

 Doctorii le violează și tot ei le fac avorturi fără să le ceară acordul, dar rămân nepedepsiți. Femeile din internatele psihoneurologice mor în condiții suspecte după ce povestesc prin ce au trecut 

De când a fost pornit dosarul pe rol, una dintre femei care a dat mărturii a murit înecată în baie, alta a decedat, după cum au explicat oamenii legii, din cauza unei boli cronice. În cazul uneia dintre paciente, avocații încearcă să demonstreze vinovăția inclusiv a doctorilor de la Centrul Perinatologic Bălți, care i-au făcut avort la șapte luni de sarcină, fără acordul ei. Oamenii legii insistă că avortul a avut loc în condițiile legii.

 

 Articole relaționate:

Sute de oameni mor anual în spitalele de psihiatrie din Moldova. „Sunt multe decese suspecte. De demență nu se moare” 

Cum apără justiția violatorii pacientelor din Internatul Psihoneurologic din Bălți 

Nu pot fi crezuți, pentru că sunt nebuni. Sunt argumentele Ministerului Sănătății contra bolnavilor care se plâng că sunt bătuți, tratați în mizerie și că n-au unde se spăla