Redactor: Sorina Bujarov

Din lipsă de personal medical, unele cadre medicale sunt nevoite să muncească până la epuizare. O asistentă medicanlă  în vârstă de 59 de ani, de la Spitalul Municipal din Lugoj, România a suferit un accident vascular cerebral în timpul orelor de lucru de la spital. Potrivit unor surse din cadrul unităţii medicale, accidentul suferit de asistentă a survenit pe fondul unei stări tensionate din spital, cauzată de suprasoliciatarea asistentei. Aceasta trebuia să aibă grijă de foarte mulţi bolnavi, deoarece colega asistentei este plecată în concediu medical.

Managerul Spitalului din Lugoj, Florin Voichescu a declarat că nu ştie ce s-a întâmplat în cazul asistentei care a suferit accidentul vascular cerebral, fiind în concediu, dar a admis că problema personalului este una reală, încercând să o rezolve prin angajarea unor asistente care lucrează ca persoane fizice autorizate.

„Lipsa personalului a fost tot timpul o problemă şi ne-am ajutat angajând persoane fizice autorizate. Problema a fost rezolvată temporar. Este destul de anevoios pentru că trebuie urmate mai multe etape pentru a face angajări. Nu le facem de capul nostru”, a declarat managerul Spitalului din Lugoj. Referitor la cazul asistentei D.H., directorul medical al spitalului, Ionuţ Cocoş, a nu a putut oferi detalii, susţinând că se va face o anchetă internă în urma căreia spitalul va prezenta un punct de vedere, scrie Timiș Online.

 Cum muncesc și ce salarii au medicii din Austria, Germania, Danemarca și Elveția 

Inspectoratul Teritorial de Muncă Timiş, România a declanşat o anchetă la Spitalul Municipal Lugoj pentru a stabili condiţiile în care asistenta medicală de aici a suferit un accident vascular cerebral.

Conducerea Spitalului Municipal Lugoj a sesizat Inspectoratul Teritorial de Muncă Timiş pentru a cerceta condiţiile în care s-a produs accidentul vascular cerebral al asistentei care s-a supărat foarte puternic din cauza suprasolicitării de la locul de muncă. Sesizarea a fost înregistrată la ITM, urmând ca în perioada următoare să se facă şi cercetările.

„Am fost sesizaţi şi verbal şi în scris de către persoane care cunoşteau cazul vizavi de un eveniment petrecut la Spitalul Municipal din Lugoj. Nu am văzut încă documentele scrise, dar din sesizarea verbală reiese că unei asistente medicale i s-a făcut rău şi a intrat în comă profundă, fiind transportată la Spitalul Judeţean Timişoara. Oamenii vor urma procedura legală. Se va întocmi un dosar de cercetare după care o comisie din cadrul spitalului va efectua cercetarea”, a declarat Ioan Aurel Pepu, şeful Serviciului Securitate şi Sănătate în Muncă din cadrul ITM Timiş.

 

 Articole relaționate:

Diferențele sistemelor de sănătate din Moldova și Cehia povestite de Sergiu Leahomschi, obstetrician-ginecolog la Praga. „Aici medicii și profesorii universitari sunt cele mai respectate profesii” 

Cunoscut drept belgian, dar cu rădăcini moldovenești. Neurochirurgul care a înființat un departament de neurochirurgie la Bruxelles și a obținut premii în toată lumea a revenit în Moldova 

Povestea unui doctor moldovean ce muncește la un spital din Germania: „Dacă s-ar legaliza „mulțumirea” din partea pacientului, medicii nu ar mai pleca din țară, din cauza sărăciei”