Autor: Sorina Bujarov

Profesia de medic este una grea și, din cauza efortului pe care îl depun la locul de muncă, uneori doctorii își pun viața în pericol doar pentru a salva viețile pacienților.  Recent, în orașul Yaroslav, Rusia, un medic care muncește la Urgență a murit în timpul unei solicitări. Poliția din regiune a deschis un dosar penal și anchetează circumstanțele decesului.

Este vorba despre un bărbat în vârstă de doar 50 de ani. Potrivit oamenilor legii din Rusia, medicul avea probleme cu inima, scrie Medportal.ru Cu toate aceastea, specialistul a continuat să muncească, iar la una dintre solicitările pe care le-a avut a decedat, din cauza unei complicații. Procurorii spun că acesta nu a trecut testele medicale obligatorii pe care personalul medical trebuie să le facă periodic, pentru a putea fi angajați sau să-și continue serviciul. din această cauză doctorul a murit la locul de muncă. În consecință, medicul șef al Stației de Urgență din regiune este învinuit de neglijență în serviciu, care a cauzat decesul specialistului de 50 de ani.

Anchetatorii din Yaroslav pun sub învinuire șeful stației de urgență în baza articolului 293 din Codul Penal al Federației Ruse, ce include neglijență în serviciu, ce duce la decesul unei persoane.

Ancheta încă este în desfășurare și în scurt timp dosarul urmează să ajungă în instanță.

 

 Articole relaționate:

Diferențele sistemelor de sănătate din Moldova și Cehia povestite de Sergiu Leahomschi, obstetrician-ginecolog la Praga. „Aici medicii și profesorii universitari sunt cele mai respectate profesii” 

Lucrează până la epuizare. O asistentă medicală a suferit un AVC, din cauza suprasolicitării la serviciu 

Cum muncesc și ce salarii au medicii din Austria, Germania, Danemarca și Elveția