Redactor: Sorina Bujarov

Cercetătorii sunt pe cale să găsească un leac pentru cea mai rară şi misterioasă boală din lume. În istorie au fost semnalate doar 80 de cazuri, multe dintre ele fiind puse pe seama miracolelor divinităţii, pentru că oamenii care suferă de această afecţiune plâng cu lacrimi de sânge.

Boala este cunoscută sub numele de hematidroză şi nu este nici pe departe vreo minune, dimpotrivă, provoacă dureri insuportabile şi este extrem de chinuitoare. Pe lângă lacrimi, şi transpiraţia bolnavilor este tot de sânge, aşa că temperatura, nervozitatea sau tristeţea sunt factori care agravează simptomele, de aceea bolnavii trebuie să se ţină departe de căldura excesivă şi de factorii de stres.

De curând, medicul chinez Wang Zhaoyue, care lucrează la institutul de hematologie din Jiangsu şi tratează o tânără care suferă de această afecţiune, a făcut public singurul tratament de până acum care pare să amelioreze manifestările bolii, informează Descoperă.ro.

”Când a fost internată, i-a speriat pe medici şi asistente, care nu ştiau cum să reacţioneze atunci când vedeau cum îi curge sânge de pe frunte şi mâini. O întrebai dacă o doare ceva, iar ea răspundea că nu. Apoi ne-am dat seama că aceste episoade devin din ce în ce mai frecvente, iar atunci când tânăra trece prin şocuri emoţionale sau atunci când temperatura este prea mare începe să îi curgă sângele în loc de transpiraţie”, a declarat medicul care a tratat-o pe tânără.

 Cele mai ciudate afecțiuni, pe care medicul nu le poate trata – imposibilitatea de a simți frica, orgasmul în exces sau senzația de mâncărime sub piele 

Medicii au descoperit o combinaţie de medicamente care, administrate în doza corectă, răresc crizele prin care se elimină sânge, dar, cu toate acestea, adolescenta nu va putea scăpa niciodată în totalitate de această afecţiune.

Un caz similar a fost descoperit în Chile în 2013, atunci când Yaritza Oliva, o tânără de 20 de ani, a şocat întreaga comunitate după ce, în mod inexplicabil, a început să plângă cu sânge, scrie Huffington Post. Medicii au fost consternaţi de simptomele pe care le prezenta fata şi tot ce au putut face a fost să-i prescrie picături pentru a-i ameliora durerile despre care Oliva spunea că sunt ”de nedescris”.

 

 Articole relaționate:

„Copilul meu nenăscut mi-a salvat viața”. O femeie care nu știa că este însărcinată a descoperit că hormonii sarcinii i-au distrus cancerul 

Adolescentă în stare gravă la spital, după ce a înghițit vată medicinală ca să slăbească 

Povestea unui pacient infectat cu o bacterie rezistentă la antibiotice