Redactor: Sorina Bujarov

Într-un singur an a reușit să adune o avere colosală. Vorbim despre funcționarul care i-a luat locul lui Alexandru Coman la conducerea Agenției Medicamentului și Dispozitivelor Medicale. Vladislav Zara a deținut până atunci funcția de director al Autogării Centru. Conform declarației de venit pentru anul 2013, Zara duce un mod de viață mai mult decât modest și nu are nici măcar o casă. Lucrurile s-au schimbat însă în 2014.

Atunci Zara a ridicat un salariu de 264 de mii de lei, a obținut venituri de 25 de mii de euro din vânzarea unui automobil și alte 10 mii de euro – cadou de la părinți. Aceste sume l-au ajutat să-și procure, tot în 2014, un apartament de 117 metri pătrați, cu o valoare cadastrală de 743 de mii de lei. În același an a reușit să-și ia în leasing un BMW nou, în valoare de 40 de mii de euro.

  Mașini de lux la Agenția Medicamentului. Instituția a cumpărat o Skoda Superb pe timp de criză 

Acestea însă nu sunt singurele proprietăți ale lui Zara. O anchetă realizată de reporterii Centrului de Investigații Jurnalistice a scos la iveală faptul că funcționarul nu a indicat în declaraţia cu privire la venituri şi proprietăţi firma soţiei sale. Conform datelor de la Camera Înregistrării de Stat, soţia actualului director al Agenției Medicamentului și Dispozitivelor Medicale, fost șef la „Gări şi Staţii Auto”, Evelina Zara, este fondatoare şi administratoare la „Artbutic” SRL. Firma activează sub denumirea de „Vivi Art Butic” şi se ocupă, printre altele, cu organizarea evenimentelor. Funcționarul nu a declarat firma soției nici în declarația cu privire la venituri și proprietate pentru anul 2014.

Vladislav Zara a fost numit în funcția de manager la AMDM în luna august 2015, după ce Ministerul Sănătății a fost preluat de Partidul Democrat. Precizăm că tatăl acestuia, Aurel Zara, este directorul filialei Moldova Agroindbank din Bălţi şi membru al biroului executiv al filialei Partidului Democrat din Bălţi. 

 

  Articole relaționate:

Schimbări pe muțite la Agenția Medicamentului. Un vicedirector s-a enervat când a fost întrebat ce studii are 

Directorul Agenției Medicamentului a fost demis. Cine i-a luat fotoliul 

Ruxanda Glavan a semnat un ordin prin care am&a