Redactor: Sorina Bujarov

Un medic stagiar din Marea Britanie și-a ruinat cariera înainte de a începe să practice medicina. Acesta a fost exmatriculat de la universitatea de medicină, după ce a postat pe pagina sa de facebook un mesaj violent, inspirat dintr-un film de acțiune.

Este vorba despre Ravindu Thilakawardhana, student la medicină la Universitatea din Leicester, Marea Britanie. Acesta a postat pe pagina sa de facebook o imagine cu actorul Liam Neeson, ținând în mână o armă de foc, după ce mai devreme un coleg de al său a publicat imagini cu el pe aceiași rețea de socializare. Dorind să se răzbune pe colegul lui, Ravindu Thilakawardhana a publicat fotografia actorului ținând o armă în mână, însoțită de mesajul – „I  will look for you, I will find you and I will kill you” (te voi căuta, te voi găsi și te voi ucide). Mai mult, studentul i-a trimis un mesaj în privat colegului său, cu textul – „Nu vreau să te văd noaptea în Leicester și nici în întreaga Mare Britanie”.

Incidentul a avut loc în 2013, când Ravindu Thilakawardhana era student la medicină în anul patru, scrie The Independent. Atunci colegul pe care l-a amenințat Ravindu s-a plâns responsabililor de la universitate, care ulterior au creat o comisie de disciplină și au analizat comportamentul studentului care urma să devină medic. Inițial acesta a fost mustrat de către universitate, însă în aprilie anul trecut s-a luat decizia ca să fie exmatriculat, deoarece acțiunile sale sunt incompatibile cu profesiunea de doctor.  

Thilakawardhana a contestat această decizie la Curtea de Apel din Londra, care luna viitoare va lua o decizie finală în privința lui. De altfel, prima instanță a decis că universitatea a luat o decizie corectă atunci când a decis să-l exmatriculeze pe Ravindu Thilakawardhana. Judecătorii au considerat că, într-adevăr, acțiunile și comportamentul studentului sunt incompatibile cu profesiunea de medic și că acesta nu mai trebuie să continue să studieze medicina.

Avocatul studentului a declarat pentru presă că tânărului îi pare rău pentru comportamentul săi și că i se pare că, totuși, a fost pedepsit prea dur. Mai mult, avocatul lui Ravindu spune că poliția nu l-a acuzat de nimic pe student, lucru care ar trebui luat în calcul de către jurați. Acesta mai spune că Thilakawardhana consideră că colegul său intenționat a publicat imagini explicite cu el în 2013, pentru a-i ruina viitorul lui în medicină. 

 

█  Articole relaționate:

S-a decis în privința pedepsei medicului rezident, care a consultat neglijent o pacientă 

Un medic rezident din Moldova își riscă cariera, pentru că a fost arogant și a consultat neglijent o pacientă 

„Ministerul Sănătății a reacționat în pripă, cerând exmatricularea și concedierea medicului rezident”