Redactor: Natalia Nicoreanu

Deși mai multe voci afirmă că vaccinurile sunt în continuare periculoase pentru viața noastră, câteva grafice realizate pentru publicația americană Wall Street Journal demonstrează contrariul: datorită imunizării, în Statele Unite ale Americii, a scăzut considerabil numărul persoanelor care au contractat Rujeola, Rubeola și Poliomelita. În graficele de mai jos sunt reprezentate statisticele privind numărul de îmbolnăviri înainte și după introducerea vaccinurilor. Astfel că fiecare pătrat de pe această hartă reprezintă numărul de cazuri la 100.000 de persoane. Printre cele mai frecvente infecții sunt Rujeola, Rubeola și Poliomelita, maladii care anual schimbă radical modul de viață a mii de oameni și continuă să facă victime în rândul populației. Doar că o dată cu introducerea imunizării obligatorii, numărul celor care au contractat Rujeola, Rubeola și Poliomelita s-a diminuat considerabil, scrie VISUAL NEWS.

 

Și dacă în 1952, în patru state din SUA - Dakota de Nord, Michigan, Carolina de Sud și Iowa, Poliomelita înregistra cote maxime, de până la 200 de infectări la 100 de mii de persoane, atunci din 1955, atunci când a început imunizarea în Statele Unite ale Americii, numărul celor care contractau boala a scăzut brusc, iar la doi ani de la introducerea imunizării obligatorii, nu au mai fost înregistrate astfel de cazuri. 

 

  Articole relaționate: 

Scandal în China, legat de producerea și vânzarea ilegală a vaccinurilor pentru mai multe boli 

A început vaccinarea copiilor împotriva infecțiilor pneumococice. Unii părinți preferă instituțiile medicale private, pe motiv că vaccinul ar fi mai calitativ 

Moldova fără imunoglobulină, un medicament important pentru tratarea bolnavilor cu forme grave de antrax 

46 de țări au introdus vaccinul împotriva infecției cu rotavirus în Programele Naționale de Imunizare