Redactor: Elena Cioina

Așteptau cu nerăbdare nașterea primului copil, dar, din nefericire au ajuns să trăiască o tragedie imensă. O familie din Strășeni și-a pierdut bebelușul imediat ce acesta s-a născut, asta deşi mama a avut o sarcină perfectă. Părinții dau vina pe medici, iar aceștia, la rândul lor, le cer să nu facă concluzii pripite. 

Alexandru Gabura, tatăl copilului, şi-a găsit nou-născutul fără suflare pe un pervaz din holul Spitalului Raional Strășeni. Pruncul murise câteva ore mai devreme, scrie Publika TV

„Aseară în jurul orei 22:00 mi-am adus soţia la spital. Trebuia să nască. Eu aşteptam afară, nimeni nu mi-a spus nimic. Am sunat medicul, iar el mi-a zis să aştept. Am sunat iar. Şi după asta mi s-a spus: soţia este în regulă, dar copilul a murit. Nu ştim care este cauza”, a spus tatăl copilului, Alexandru Gabura.

Rudele spun că medicii ar fi decis prea târziu ca bebelușul să se nască prin cezariană.  „Trebuiau să-i facă imediat cezariană. Ştiau că fătul este prea mare. Mai mult decât atât, e prima sarcină. Acum ascund totul", a declarat și naşa soţilor Gabura, Ionela Tudos. 

La rândul lor, medicii afirmă că e devreme pentru învinuiri și cred că bebelușul ar fi putut suferi de vreo patologie care nu se depistează în timpul sarcinii.

„La ora 06:00 am făcut tahograma, inima bebeluşului încă bătea. Însă a început să se sufoce şi din această cauză am apelat la cezariană. Am vorbit cu moaşa care a asistat la naştere. Nici medicul nu înţelege de ce s-a întâmplat aşa", a declarat Petru Josan, medic-şef al maternității la Spitalul Raional Străşeni. 

Conducerea instituției medicale spune că acesta este primul caz când moare un bebeluș la naștere înregistrat în ultimii trei ani. Responsabilii au demarat o anchetă internă. Și poliția a deschis o anchetă pe acest caz, iar Ministerul Sănătății a declarat că se va expune pe marginea cazului, după finalizarea anchetei.

 

 Articole relaționate:

Două demisii și o mustrare aspră la Spitalul Sfânta Treime// Primele declarații oficiale 

Detalii noi în cazul de la Sfânta Treime „Toți ascund. Și toți raportăm cifre mizere”

UPDATE//Posibil caz de malpraxis la Sfânta Treime. Zece pacienți nu mai pot vedea, după ce au fost operați la ochi. De vină ar putea fi materialul folosit