Autor: Sorina Bujarov

Ministerul Sănătăţii a început deja pregătirile pentru Ziua lucrătorului medical şi a farmacistului pentru acest an. Ieri autoritatea de vârf în sănătate a emis o scrisoare prin care solicită managerilor de spitale să prezinte lista specialiştilor care s-au făcut remarcaţi şi care au obţinut „merite deosebite” în activitate. Aceştia ar urma să primească o diplomă din partea ministerului ori o „mulţumire”. Deocamdată, însă nu se știe ce reprezintă aceasta și cum anume va fi oferită.

În acest an Ziua lucrătorului medical şi a farmacistului va fi marcată pe 19 iunie, adică în a treia duminică a lunii iunie. Ministerul Sănătăţii, se pare, a început deja pregătirile pentru acest eveniment.

Astfel, direcţia management personal medical din cadrul Ministerului Sănătăţii a publicat o scrisoare prin care solicită conducătorilor instituţiilor medicale din ţară să nominalizeze specialiştii care s-au făcut remarcaţi pe parcursul carierei şi care au obţinut „merite deosebite” în munca de zi cu zi. Mai exact, aceştia ar urma să prezinte numele, prenumele persoanei propuse, dar şi o referinţă succintă despre aceasta.

 În plină criză, Direcția Sănătății Chișinău organizează evenimente de premiere a femeilor „a căror opinie contează, de succes și care ia decizii”

Autoritatea impune însă o limită. În documentul circular scrie că directorii instituţiilor medicale pot nominaliza pentru obținerea unei diplome cel mult unu la sută din totalul cadrelor medicale angajate în instituție și cel mult două procente din tot personalul medical – pentru mulțumire.

De altfel, lista cadrelor propuse pentru menţionare ar urma să fie aprobată la adunarea generală a colectivului, la care are obligația să participe și comitetul sindical al instituției medicale.

Deocamdată nu este clar în baza căror criterii Ministerul Sănătăţii va selecta persoanele nominalizate, care ar urma să primească diplome şi „mulţumiri”. În scrisoare despre aceasta nu scrie nimic. Vom preciza că termenul limită pentru nominalizări expiră pe 15 mai.