Redactor: Ina Guţu

Se știe că oamenii cu kilograme în plus sunt mai expuși riscului de a dezvolta şi suferi de anumite boli. Un grup de cercetători americani au demonstrat că şi localizarea grăsimii are o importanţă mare. Un studiu, publicat de curând în Jurnalul Colegiului American de Cardiologie, arată că persoanele cu grăsimea concentrată în jurul burţii au un risc sporit să sufere de boli de inimă şi de cancer, în comparaţie cu persoanele care au grăsimea distribuită în alte zone ale corpului, scriu jurnaliştii de la Fox News.

Studiul s-a bazat pe examinarea, pe parcursul a 7 ani, a peste 3.000 de pacienţi cu vârsta medie de 50 de ani. Folosind metoda tomografiei computerizate, oamenii de ştiinţă au analizat depozitările de grăsime în jurul abdomenului, inimii şi aortei acestor pacienţi. Din numărul total de pacienţi examinaţi, 90 au suferit în timp atacuri de cord, 141 s-au îmbolnăvit de cancer, iar 71 au murit din alte cauze. Participanţii la cercetare, care aveau mai multă grăsime concentrată în jurul burţii, aveau un risc mai mare de a suferi de anumite afecţiuni.

Grăsimea din jurul abdomenului poate fi un indicator al grăsimii ce s-a depus pe organele interne, se mai arată în studiu. Cercetările  anterioare au arătat că persoanele obeze sau cele supraponderale dezvoltă afecţiuni diferite şi au un risc de mortalitate diferit.

 

Articole relaționate:

Femeile din Moldova, mai afectate de obezitate decât bărbații. Alimentația nesănătoasă, lipsa activității fizice și consumul de alcool, principalele cauze 

Insectele combat obezitatea

Ce trebuie să faci ca bebelușul tău să nu devină supraponderal