Redactor: Mariana Matcovschi

Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” a publicat rezultatele finale ale concursului de admitere la studii.

Anul acesta, la locurile cu finanțare bugetară şi la cele în bază de contract cu achitarea taxei de studii, s-au înscris 950 de candidați, cu 147 mai puțini decât anul trecut. Oferta educațională a USMF „Nicolae Testemițanu” a constituit 690 de locuri, dintre care 425 cu finanțare bugetară. Astfel, 370 de locuri s-au acordat pentru specialitatea Medicină generală, 45 pentru Medicină preventivă și 10 pentru Optometrie. Alte 265 de locuri s-au acordat la contract, dintre acestea 75 de locuri sunt la Medicină generală, 90 la Farmacie şi Stomatologie și 10 pentru noua specialitate- optometria. Pentru studenții din regiunea transnistreană au fost prevăzute 25 de locuri la Medicină generală și 5 locuri pentru Medicina preventivă.

Cei mai mulți tineri, în acest an, își vor face studiile la specialitatea Medicină generală – 741 la număr. La Stomatologie s-au înscris 128 de candidați, la specialitatea Farmacie – 53, la Medicină preventivă – 12, iar pentru Optometrie au optat 16 persoane.

La concurs au putut participa doar acei candidați care au depus actele în original până pe data de 7 august. Persoanele care nu au îndeplinit această cerință vor fi excluse din lista participanţilor la concursul definitiv de admitere. De asemenea, candidaţii admişi la studii în bază de contract vor fi înmatriculaţi doar dacă vor semna contractele și vor achita integral taxa de studii până pe data de 18 august.

Pentru semnarea contractelor sunt necesare următoarele documente:

  1. Buletinul de identitate (original şi copie), atât al candidatului, cât și al părintelui
  2. Recipisa

Totodată, studenţii anului I, înmatriculaţi la facultatea Stomatologie, sunt obligaţi să deţină, la 1 septembrie, „Chitul obligatoriu pentru instruirea studenţilor anului I de studii”. Ceremonia oficială de înmatriculare a studenților USMF „Nicolae Testemiţanu”, va avea loc pe 31 august, în incinta Palatului Naţional „Nicolae Sulac”.

 

█ Articole relaționate:

În fața Universității, de la miezul nopții. Sute de tineri au venit astăzi să depună actele pentru a intra la Medicină. Locurile la buget sunt tot mai puține

Contractele de studii la Medicină, mai mari și cu 11 mii de lei față de acum doi ani. Lupta pentru un loc la Universitate este acerbă 

Primele rezultate ale admiterii la Medicină. Care sunt facultățile cele mai râvnite de viitorii medici și care au fost suplinite doar pe jumătate