Redactor: Irina Miron

Medicii care își doresc să trateze pacienții cu leucemie au apelat la o metodă mai puțin obișnuită pentru a distruge celule canceroase: un virus care nu se replică.

O echipă de cercetători canadieni au efectuat un studiu pe șoareci. Aceștia au utilizat particule de viruși pentru a distruge celulele canceroase, scăpând astfel șoarecii definitiv de maladie, notează huffingtonpost.com.

Oamenii de știință au mai folosit până acum această metodă, însă noutatea acestui studiu este că particulele virușilor sunt mult mai sigure și nu se răspândesc în organism. „Deși își păstrează capacitatea de a distruge, nu mai este un virus”, a spus David Conrad, unul dintre autorii studiului, medic hematolog la Spitalul din Ottawa.

Savanții au început studiile cu un virus natural pe care ulterior l-au cuplat cu o particulă care are proprietate de a distruge viruși, fără a înregistra însă efecte secundare. Terapia respectivă reduce riscul tumorilor canceroase și împiedică boala să recidiveze.

Conrad susține că medicii ar putea apela la această metodă de tratament și pentru cancerul la cap și la sân.

Rezultatele studiului au fost publicate în recent în revista „Blood Cancer Journal”. În următorii doi ani echipa de savanți urmează ca să efectueze teste clinice. Conrad intenționează să lanseze peste patru ani date noi legate de modul în care se comportă particulele de viruși în sistemul imunitar. 

 

Articole relaționate:

Riscul de leucemie creşte odată cu anomaliile cromozomiale, cauzate de diabet 

O tânără s-a vindecat de leucemie, dupa un tratament experimental 

Produsele modificate genetic provoacă leucemie și anemie