Redactor: Irina Miron

Un bărbat din China care a trăit întreaga viață cu inima în abdomen a fost operat. Medicii chirurgi au reușit să îi ofere o nouă șansă la viață după ce i-au „mutat” inima din abdomen în cutia toracică. Intervenția a durat mai bine de zece ore și s-a finalizat cu succes.

Huang Rongming, originar din provincia Henan (China) s-a născut cu o malformație gravă care afectează cinci dintr-un milion de nou-născuți din toată lumea. Tânărul avea inima în abdomen, iar doctorii nu i-au dat atunci nicio șansă la viață. Totuși, Huang a supraviețuit ca prin minune, deși a avut parte de o copilărie chinuitoare. El nu avea voie să se joace cu copiii din curte, deoarece fiecare mișcare sau lovitură i-ar fi putut fi fatală. La cei 24 de ani a suportat o intervenție chirurgicală extrem de complicată care i-a schimbat complet viața, scrie dailymail.co.uk. Chirurgi i-au „mutat” inima din abdomen în cutia toracică.

 „E un vis împlinit. Acum pot să am și eu o viață normală, sunt un om normal”, a declarat mulțumit Huang pentru o publicație din China.

Recent, chinezul a mers la spital pentru ca medicul să îi prescrie medicamente. Cardio-chirurgul a fost șocat să vadă că tânărul a trăit atâția ani cu această afecțiune. De aceea, a decis că trebuie operat de urgență. Pentru că muncește în calitate de fermier, Rongming nu și-a putut plăti singur operația pentru care avea nevoie de 200.000 de yuani. Povestea lui a sensibilizat opinia publică, iar după ce a fost mediatizată timp de șase săptămâni oamenii au reușit să adune suma necesară de bani. 

 

Articole relaționate:

Succes în medicina din Moldova: a fost realizată prima operație pe creier fără anestezie generală. Pacientul a fost conștient și a vorbit în timp ce medicii îi extirpau o tumoare

A ajuns la spital cu mâna într-o pungă, dar medicii au reușit să i-o pună la loc 

Transplantul de inimă, doar pe hârtie