Redactor: Virginia Dumitraș

Cui îi place să  aibă nasul înfundat sau mâncărimi ale ochilor, atunci când apare alergia? Orice persoană alergică ar spune că nu este deloc distractiv. Astfel, pentru a minimiza reacțiile cât mai mult posibil, trebuie să respectați mai multe reguli. Foxnews prezintă câteva dintre acestea.

Produse cu polen​​

Dacă strănutați și smiorcăiți ați putea avea o problemă cu consumul unor fructe și legume. Acest tip de alergie se numește sindromul alergiei orale. Fundația astmului și alergiilor din Statele Unite ale Americii estimează că până la o treime dintre pacienții cu alergie la polen pot avea acest simptom. Puteți da vina pe o proteină care se găsește la suprafața unor produse crude, inclusiv merele, roșiile, pepenele galben, deși fiecare alergie la polen are propriul set de produse alimentare care o declanșează.

„Polenul și proteinele alimentare ​​sunt ca verii primari, deci corpul tău crede că ai înghițit polen“, a declarat Doctorul Cliff  Bassett, fondatorul centrului de îngrijire împotriva alergiei și astmului, din New York City.

Acest lucru duce la apariția simptomelor neplăcute, cum ar fi mâncărimile gâtului și a gurii, precum și tusea. Curățarea produselor poate ajuta la reducerea reacției, spune specialistul. Chiar și gătitul produsului poate ajuta. Totuși aveți grijă, cercetările arată că aproximativ 2 la sută din persoanele cu OAS au simptome care pot evolua spre un șoc anafilactic care ne pune viața în pericol.

█ Copii cu simptome permanente ale răcelii și cu lipsă de poftă de mâncare. Specialiștii au aflat care este cauza și cum poate fi înlăturată aceasta 

Lentile de contact

La fel de atenți trebuie să fiți și cu ochelarii. Potrivit specialiștilor, lentilele de contact moi pot să absoarbă elemente iritante din aer, cum ar fi polenul sau fumul, pentru că sunt permeabile. O lentilă moale permite pătrunderea oxigenului, dar poate absorbi orice în lacrimi, susține oftalmologul Steven Shanbom. Dacă preferați să purtați lentile de contact și nu vă plac cele dure, ar fi bine să luați în calcul utilizarea lentilelor de unică folosință, pentru a preveni acumularea polenului sau a fumului.

Alcoolul

Te-ai simțit vreodată plin după ce ai băut un pahar de vin roșu? Alcoolul, vinul roșu, în special, pot face alergiile să o ia razna. „Unii oameni sunt foarte sensibili la sulfiți, iar aceștia le înrăutățesc alergiile, susțin specialiștii.

Acești compuși apar în mod natural, atât în ​​bere, cât și în vin. Un studiu danez în Clinical & Experimental Allergy au descoperit că femeile care au băut mai mult de 14 pahare pe săptămână au avut cu 78 la sută mai multe șanse să li se înfunde nasul, comparativ cu femeile care beau mai puțin.

Medicația greșită

Există zeci de medicamente care promit să vindece strănuturile. Dar cele mai multe dintre ele pot fi concentrate într-una din cele două categorii: antihistaminice și decongestionante. Trebuie să știți care dintre acestea pot  trata cel mai bine simptomele. Un antihistaminic ameliorează de obicei, strănutul, mâncărimea și nasul care curge, în timp ce cele decongestionante ajută la deblocarea nasului.

Parfumurile și lumânările

Orice parfum poate irita mucoasa pleoapelor și pasajele nazale. Este vorba despre: parfum, lumânări parfumate, tămâie, și decorațiuni. Fie că sunteți într-un magazin sau pe stradă, este aproape imposibil să evitați orice miros, de aceea este bine să aveți grijă că nu țineți astfel de produse în casă.

 Cât de periculoase pot fi și cum trebuie să alegem rechizitele școlare, hainele și încălțămintea pentru copii 

Clorul

Înnotul într-un bazin cu clor și chiar statul lângă o asemenea piscină vă poate afecta. Clorul este un gaz iritant și are aceleași efecte ca fumul. Dacă puteți să-l mirosiți, înseamnă că acesta a pătruns în corpul dumneavoastră. Piscinele interioare sunt mai periculoase decât cele în aer liber, deoarece clorul este ținut într-un spațiu mai mic.

Hainele

Puloverul delicat pe care-l purtați după trei spălări este groaznic pentru alergia dumneavoastră. Haina - în special cea realizată din țesături aspre sau lipicioase, cum ar fi lâna – adună praful și polenul. Spălatul după fiecare purtare este esențial în timpul sezonului de alergie.

Vremea

Simptomele alergiilor pot să se intensifice în zilele însorite, dar și atunci când bate vântul. De ce? Pentru că acestea sunt condiții ideale pentru copaci de a elibera polen. Zilele ploioase pot fi, de asemenea, un dușman al alergiilor: precipitațiile ușoare stârnesc polenul.

 

 Articole relaționate: 

Ftalaţii, parabenii și pesticidele generează cheltuieli în sănătate de miliarde de euro la nivel european 

O substanţă chimică care afectează sistemul hormonal, descoperită în unele parfumuri

Unele tipuri de vopsele de păr ar putea conţine substanţe cancerigene