Redactor: Virginia Dumitraș

Accesibil, preparat în diferite moduri, fiecare produs din dovleac poate deveni un colac de salvare pentru unele probleme de sănătate. Dovleacul ne poate scăpa de insomnii și poate preveni apariția pietrelor la rinichi.

Dovleacul stimulează rinichii şi previne formarea de pietre. Astfel, consumând zilnic 5 - 10 grame de semințe de dovleac sau suc obținut din dovleac ați putea preveni această problemă de sănătate.

Totodată, dovleacul poate trata depresia. Pulpa de dovleac conține anumite substanțe care îmbunătățește starea mentală. Astfel, persoanele care consumă în mod frecvent dovleac sunt mult mai fericite şi protejate de depresie.

 CAMPANIE//Produsul natural care ne ferește de răceli, gripă și ne scapă de astenia de toamnă 

Mai mult, îi ajută pe insomniaci să uite de nopțile nedormite şi previne tulburările de vedere, scrie Ziarul de Iași. Sucul de dovleac proaspăt este un remediu tradițional împotriva somnului agitat, al insomniilor fiind un calmant uşor şi blând al sistemului nervos. Înainte de culcare puteți bea 50 de mililitri de suc amestecat cu o linguriță de miere de albine. Tratamentul este plăcut şi simplu aducând un somn liniștit şi odihnitor.

În același timp, dovleacul copt este indicat în special persoanelor anemice, deoarece este bogat în acid folic - vitamina B9.

 

 Articole relaționate: 

CAMPANIE//Carnea și ouăle ecologice produse în Moldova îmbunătățesc imunitatea și te scapă de chelie 

CAMPANIE//Cum puteți scăpa de paraziți fără ajutorul medicamentelor 

CAMPANIE//Tamara Șchiopu, nutriționist: „Moldovenii de la sate sunt mai inteligenți în alimentație decât orășenii, dar ei nu știu despre asta”