Redactor: Sorina Bujarov

Peste 40 de boli pot fi tratate cu ajutorul terapiei electromagnetice, care funcționează fără consum de energie şi care nu generează efecte secundare.  Inovația medicală aparține specialiștilor de la Institutului Naţional de Medicină Alternativă şi Complementară din România și a fost premiată cu aur la Salonul Internaţional de Inventică de la Geneva 2015 şi la alte competiţii internaţionale.

Cele mai importante premii obținute de autorii acestei inovații sunt medalia de aur la Salonul Internaţional de Inventică de la Geneva 2015, Diploma 2015 Europe France Inventeurs a Federaţiei Franceze a Inventatorilor, medalia de aur şi Diploma de Excelenţă la Salonul Internaţional de Inventică – Proinvent 2015 şi Medalia de Argint ARCA a Uniunii Inventatorilor din Croaţia.

Potrivit autorilor, EM-CO-PADS (Electromagnetic Choerent Pads) este un set de dispozitive originale destinat stimulării electromagnetice de înaltă frecvenţă a punctelor şi meridianelor de acupunctură şi a altor zone electro-dermice active. Spre deosebire de alte dispozitive create până acum, acestea funcționează fără vreo sursă de energie externă. Dispozitivul se aplică direct la nivelul uneia sau mai multor zone cutanate, în scopul obţinerii unei stimulări directe electro-magnetice sau indirecte - termice, electrice sau de câmp electromagnetic a punctului sau a zonei cutanate active, scrie Descoperă.ro.

 Psoriazisul - boala oamenilor disperați și singuri. Pielea se cojește pe coate, pe genunchi, pe abdomen sau chiar pe scalp 

Autorii mai precizează că dispozitivele EM-CO-PADS generează efecte de tonifiere (stimulare) sau de dispersie (sedare). De obicei acestea se obțin în urma ședințelor de acupunctură convenţională sau stimuloterapiei. EM-CO-PADS acţionează prin creşterea coerenţei sistemului, rezonanţe multiple şi efecte cooperative între dispozitivele aplicate la nivel cutanat. Efectele obţinute prin plasarea setului de dispozitive în combinaţii anume alese au fost cel puţin comparabile şi în multe cazuri net superioare ca efect terapeutic sistemelor şi dispozitivelor de stimulare existente. Acest lucru a fost demonstrat inclusiv de studiile clinice preliminare efectuate de către autori. Efectele obţinute sunt reproductibile şi lipsite de orice efect secundar.

Autorii precizează că printre indicaţiile medicale ale dispozitivelor EM-CO-PADS sunt terapie adjuvantă în stres, hipertensiune arterială, tinitus, sinuzite şi rinosinuzite cronice şi alergice. De asemenea, setul de dispozitive este eficient și în cazul cefaleei cronice, migrenă, sindromul de suprasolicitare, spasmofilie, atacuri de panică, gastrită sau gastro-duodenită cronică. Dischinezia biliară, astmul bronşic necomplicat, impotenţa sau frigiditate, sindromul premenstrual și insomnia netratată în stadii incipiente de asemenea pot fi tratate cu dispozitivul creat de specialiștii români. Printre maladiile care pot dispărea după ședințele de terapie electromagnetică sunt sindromul de oboseală cronică, arteriopatia obliterantă a membrelor inferioare în stadii incipiente, edemele periferice ale gleznelor, colonul iritabil, durerea cervicală, durerea dorsală, durerea lombară cronică și nevralgia cervico-brahială. De asemenea, nevralgia toracală, nevralgia sciatică, torticolis, periartrită scapulo-humerală, lumbago cronic, sindromul de tunel carpian, epicondilita cotului (tenis elbow), artrite, gonartroză, coxartroză, artroza pumnului, artroze interfalangiene (mână, picior), pintenii calcaneeni, nevralgia de trigemen, pareza facială a frigore şi nevralgia oculară pot fi traate cu acest tip de terapie.

 Spitalele, obligate să angajeze clovni

Dispozitivele se aplică de unu-patru ori pe zi, în funcţie de boală şi de severitatea simptomelor, pe o durată între 10 şi 60 de minute. O cură de terapie adjuvantă EM-CO-PADS poate dura între 5 şi 15 zile. Cura se poate repeta după o pauză de minim şapte zile post-terapie.

Invenţia „Set de dispozitive rezonante pasive pentru stimularea electromagnetică de înală frecvenţă a zonelor electro-dermice active” (EM-CO-PADS) îi are ca autori pe profesorul dr. Corneliu Moldovan, inginer Marian Velcea, profesor Ioan Potlog şi inginer Bogdan Mihăiescu.

 

 Articole relaționate:

Progres al medicinei care va salva mii de vieți. Problema lipsei de sânge în spitale ar putea fi rezolvată 

Medicina evoluează – doctorii au identificat un nou tratament care poate îmbunătăți viața persoanelor cu o boală genetică incurabilă 

O nouă descoperire care va ajuta medicii să înțeleagă mai bine cauzele pierderilor de sarcină