Autor: Natalia Nicoreanu

Abia de au finalizat valul admiterii proaspeților absolvenți de liceu că au și început pregătirile pentru înscrierea la rezidențiat.  Universitatea de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” anunță concurs pentru absolvenții care vor să-și continue studiile de rezidențiat. Instituția a pus la bătaie peste 500 de locuri, majoritatea la buget. 

Cele mai multe burse de studii sunt propuse la Medicina generală – 416 la număr. Urmează Sănătatea Publică – cu 36, Stomatologia și Farmacia cu câte 25 de locuri. Și dacă la primele două specialități toate cheltuielile de studii sunt acoperite din bugetul de stat, atunci la Stomatologie și Farmacie majoritatea locurilor sunt contra plată. Instituția nu anunță deocamdată taxele care vor fi percepute pentru un an de studii. Cert este că aceste două specialități sunt și cele mai costisitoare. Doar pentru studiile de licență, un viitor stomatolog și farmacist, vor trebui să plătească anual câte aproximativ 30 de mii de lei. 

Nu toți absolvenții Universității își pot depune însă dosarele pentru a-și continua studiile la rezidențiat. Instituția anunță că va recepționa actele celor care au absolvit universitatea în această vară, dar și cei din promoțiile 2014 și 2015, doar dacă au avut motive întemeiate pentru a nu aplica la rezidențiat.  

Cetăţenii altor state şi apatrizii pot fi înscrişi la studii în baza contractelor individuale încheiate cu Universitatea.

 GALERIE FOTO// Ce cred viitorii studenți de la medicină despre actualii doctori și cum visează să se schimbe lucrurile peste ani 

Candidații care vor să aplice urmează să depună personal, următorul pachet de acte la Comisia de Admitere:

- diploma de absolvire a instituţiei de învăţământ superior medical (original şi copie);

- anexa la diplomă (original şi copie);

- certificatul medical-tip (nr. 086-e);

- 6 fotografii 3×4 cm;

- curriculum vitae;

- copiile articolelor şi/sau tezelor publicate;

- buletinul de identitate cu fișa de însoțire (original şi copie). 

Perioada de recepționare a actelor este 7-13 septembrie.

Pentru anul de studii 2016-2017, pentru studii de licență, USMF „Nicolae Testemițanu” a scos la concurs 695 de locuri pentru cele patru specialități. Pe 11 august, instituția va anunța rezultatele finale.  

 

Articole relaționate:

Contractele de studii la Medicină, mai mari și cu 11 mii de lei față de acum doi ani. Lupta pentru un loc la Universitate este acerbă 

Primele rezultate ale admiterii la Medicină. Care sunt facultățile cele mai râvnite de viitorii medici și care au fost suplinite doar pe jumătate 

Studenții de la USMF sunt în toiul examenelor. „La medicină trebuie să înveți sistematic. Aici nu poți într-o săptămână să recuperezi cinci ani”